Çarşamba, 28 Kasım 2012 00:22

NASA, Mars'ta bulunanı neden açıklamıyor? Öne Çıkarılmış

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Mars'ta tarihe geçecek keşif!

NASA, Mars’ta bulunan keşif aracı Curiosity’nin çok önemli bir keşif yaptığını belirtti.

Bu bulgunun tarih kitaplarına geçeceği ve Aralık ayının ilk haftasında resmen açıklanacağı öğrenildi.

Kızıl Gezegen’in yüzeyinde gözlem ve deneyler gerçekleştiren Curiosity'nin, çok büyük bir keşif yaptdığı iddia edildi.

NASA konu hakkında kesin bir açıklama yapmıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=ua60ZmrKwHg

İddialara göre NASA, Aralık'ın ilk haftasında resmi açıklama yapacak. Bu açıklamanın 3-7 Aralık arasında San Francisco'da düzenlenecek 2012 Amerikan Jeofizik Birliği toplantısında yapılabileceği ifade edildi.

NASA’nın Jet İtiş Gücü Laboratuvarı’na ev sahipliği yapan California Teknoloji Enstitüsü’nden (Caltech) jeolog John Grotzinger, Curiosity’nin en son analizlerinde çok ilginç sonuçlar elde ettiğini belirtti.

Curiosity, Mars Numune Analizi (SAM) cihazına döktüğü en son numunede ‘bir şey’ keşfetti.

"Tarih kitaplarına geçeceği" iddia ediliyor

Grotzinger, National Public Radio’ya (NPR) yaptığı açıklamada, “Curiosity’nin elde ettiği en son bulgular tarih kitaplarına geçecek. Gerçekten çok etkileyici görünüyor” dedi.

Grotzinger’in açıklamasının ardından, Mars’taki jeolojik yapıların kimyasal bileşenlerini ve bu bileşenlerin yoğunluklarını analiz eden Curiosity’nin, Kızıl Gezegen’de mikrobiyolojik yaşam tespit etmiş olabileceği ifade edildi.

Grotzinger, gönderdiği e-posta’da, “elde edilen sonuçların Dünya’yı sarsabilecek boyutta olduğunu, bu yüzden Curiosity ekibinin elde edilen bulguların doğruluğunu teyit etmek için birçok kontrol gerçekleştireceğini” söyledi.

Beklenilen çıkmazsa...

Arizona Üniversitesi Ay ve Gezegen Laboratuvarı'ndan Peter Smith, “Eğer yapılan keşif tarih kitaplarına geçecekse, açıklanmasını beklediğimiz keşif organik materyaller olacak” dedi.

Mars’a 1976’da inen ve Kızıl Gezegen’in toprağına değen ilk insan yapımı araçlar olan Viking-1 ve Viking-2’de organik molekül arayışından sonuç alamamıştı.

Okunma 1732 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.