Pazartesi, 30 Nisan 2018 00:56

Zihin Haritası Oluşturmak için Bedava 12 Araç

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

1- SpiderScribe

Bu haritalandırma aracı kullanıcılarına, farklı alanlardaki bir çok bilgiyi görselleştirerek bir araya getirme olanağı sunuyor. Hem de bunu yaparken sizi belirli bi kalıba sokmadan özgürce kendi harita stilinizi yaratmanıza izin veriyor.

 

2- Edistorm

Edistorm eğitimciler için harika bir web 2.0 aracıdır. Bir beyin fırtınası sırasında ortaya çıkan kavramları diğerlerinin de göreceği şekilde düzenlemek ve yapışkanlı kağıtlara notlar almak istiyorsanız bu araç sizin için mükemmel bir kullanım rahatlığı sunacaktır. Ancak Edistorm’un tamamı ücretsiz değil. Uygulama içi satın almalar da içeriyor. Bizden uyarması. ?

 

3- Wridea

Wridea, fikir yönetimi servisi ve beyin fırtınası aracıdır. Kullanıcı saniyeler içinde sisteme yeni bir fikir girebilir; fikrinin detaylarını güncelleyebilir; arkadaşlarıyla derin tartışmalarda bulunabilir ve fikrini değişik kategoriler altında toparlayabilir. Wridea hem öğretmenler hem de öğrenciler için çok yararlı bir araç olabilir.

 

4- Bubbl.us

Harika bir zihin haritası oluşturmak için diğer bir araç da Bubbl.us aracıdır. Bu araç kullanıcılarına olabildiğince basit şekilde, en az araç kullanarak zihin haritaları oluşturabilmeyi hedeflemiştir. Burada kendi projeni yaratabilir ve meslektaşlarını projeni düzenlemeleri veya güncellemeleri için davet edebilirsin. Bitirdiğinde ise verilen linkten prejenin bitmiş halini paylaşabilirsin.
 

5- Wise Mapping

Wise Mapping online olarak kullanabileceğiniz ve tasarladığınız haritaları başkalarıyla paylaşabileceğiniz bir haritalandırma editörüdür. Buna ek olarak sadece mouse ve klavye kullanarak renkli ve kompleks zihin haritaları oluşturabileceğiniz bir araçtır.

 

6- Lucid Chart

Lucid Chart akış diyagramları ve zihin haritası yapabileceğiniz bir araçtır. Haritaları çizmek ve hatta kullanıcıların istediği resimleri haritalarına ekleyebilmesini sağlamak için basit, sürükle ve bırak tekniğini kullanmaktadır. Bedava ve paralı kullanıcı planları var.

 

7- Text 2 Mind Map

Text 2 Mind Map, yazıdan zihin haritasına‘ anlamına gelen güzel bir web site. Adından da anlaşılacağı gibi yazılı metninizi bir zihin haritasına dönüştürüyor!

 

8- Mind42

Mind42.com, fikirlerinizi sürekli takip edebileceğiniz ve kolayca zihin haritası oluşturabileceğiniz tarayıcı tabanlı online zihin haritası geliştirme uygulamasıdır. Herhangi bir yazılım yüklemenizi gerektirmez.

 

9- Popplet

Görsel fikirler için en iyi uygulamalardan biridir. Bütünleşik sunumlar, zihin haritaları ve online bültenler için harika bir sisteme sahiptir.

 

10- Slatebox

Slatebox sunum ve online zihin haritası oluşturmak için tasarlanmış bir araçtır.  Kullanıcılarına istedikleri kadar harita oluşturmakta özgürlük sağlar. Bedava ve Pro hesapları vardır.

 

11- Gliffy

Gliffy diagram çizmek için oluşturulan bir web 2.0 aracıdır. Harika bir görünüme sahip diyagramlar ve parmağınızı şıklattığınız kadar kısa bir sürede çizimler yapmanıza izin verir. Bubble.us ile hemen hemen aynıdır.


12- Mindmeister

Mindmeister ile diyagramlarınıza resimler, linkler, notlar ve ikonlar ekleyebilirsiniz. Bedava sürümü bir çok reklam içermektedir ve sadece 3 harita yapma imkanı sunar.

Okunma 619 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.