Pazar, 11 Mart 2018 12:00

Audacity ile Gürültü Giderme, Ses Düzeltme, Parazit Yok Etme

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Audacity hem windows hem mac hemde linux işletim sistemleri için üretilen açık kaynak kodlu bir ses düzenleme programıdır. Audacity çok düşük sistem gereksinimleri ile bilgisayarınızı yormadan ses kaydı yapabileceğiniz ayrıca elinizdeki ses dosyalarınızı (mp3, wma, wave, oog ffmpeg, aac, aiff, flac, wav, ac3, m4a, mp2, GSM 6.10) düzenleyebileceğiniz bir program. Bu program ile telefonunuz için kısa melodiler oluşturabilir, oluşturduğunuz dosyaları farklı formatlarda kaydedebilirsiniz. Daha da önemlisi ses kaydı yaparken birden fazla kanal (track) özelliği ile üst üste ses kaydı yapmanıza olanak sağlamasıdır. Kanal kaydı ile stüdyo kalitesinde ses kaydı yapabilirsiniz. Müzisyenler ve amatör müzik ile uğraşanlar kayıtlarınızı bu program ile kolayca yapabilir veya eski kayıtlarınızı güncelleyebilirsiniz.

Mp3 dosyalarını tam destekleyebilmesi için lisanslı olan lame_enc.dll dosyasına ihtiyacınız olacaktır. Bu dll dosyasını 32 bit windowslarda C:\Program Files\Audacity klasörünün içerisine kopyalamanız gerekmektedir. 64 bit windowslarda C:\Program Files (x86)\Audacity klasörünün içerisine kopyalamalısınız.

mp3 için: lame_enc.dll İNDİR

m4a için ffmpeg-win-2.2.2.exe 

Tüm Windows sürümlerinde sorunsuz çalışmaktadır. İndirme linkinden programı indirerek xp, vista, 7, 8, 8.1 ve windows 10 (32 bit veya 64 bit) yüklü bilgisayarlarınıza kurabilirsiniz. 

Audacity indirme linki

 
 

 

Okunma 1994 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.