Çarşamba, 05 Şubat 2014 13:45

Obama’dan Türk bilim insanına ödül

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Obama’dan Türk bilim insanına ödül

 

 

 

 

 

 

Türk bilim insanı Ahmet Yıldız, ABD Başkanı Obama tarafından verilen Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü’nü aldı.

 

 ABD'de çalışmalarını sürdüren Türk bilim insanı Ahmet Yıldız, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü’yle onurlandırıldı.

Ahmet Yıldız, prestijli ödülünü Barack Obama'nın elinden almaya hazırlanıyor.

ABD’nin California Üniversitesi’nde (UCLA) Fizik ve Moleküler Biyoloji bölümlerinde yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Yıldız, kariyerinde önemli bir başarıya imza attı.

Obama tarafından Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü’ne layık görülen Yıldız, duygularını paylaştı.

Yıldız, ödülün ABD’de bulunan genç bilim adamları ve mühendisler için çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Bir Türkiye vatandaşı olarak, Başkan Obama tarafından böyle bir ödüle layık görülmek gerçekten gurur verici. Layık görülen ödül burada genç bilim insanları ve mühendisler için en prestijli ödül olarak kabul ediliyor.

Ayrıca Amerika'da kariyerine devam eden genç Türk bilim insanlarını ve yurtdışında eğitimine devam etmeyi düşünen genç araştırmacılarımızı da teşvik ettiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Ahmet Yıldız, bu ödülün kendisi kadar Türkiye adına da onur verici olduğunu ifade etti.

Okunma 3693 kez