Salı, 10 Ocak 2017 21:51

Samsung Yenilikleri, Sosyal Sınırları Yeniden Şekillendiriyor Öne Çıkarılmış

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Samsung Electronics, 2016 ve sonrasında tüketicilerin hayatlarını değiştirmesini beklediği önemli teknoloji trendleri hakkındaki öngörülerini açıkladı

 

Samsung’un Londra’daki Tasarım ve İnovasyon Merkezi uzmanlarından edinilen görüşlere dayanarak sunulan 2016 öngörüleri, dijital ve fiziksel dünya arasındaki sınırları silikleştirecek sanal gerçeklik yeniliklerinden, genç tüketicileri pozitif sosyal değişimlere teşvik edecek sosyal bilinç artışına kadar farklı alanları kapsıyor.

İşte Samsung Avrupa’nın 2016 Teknoloji Öngörüleri:

Yeni Nesil İnternet’e Dokunmak

Mobil internet hızı ve kalitesi, gelecek yıl Avrupa şehirlerindeki evlerde kullanılan geniş bant bağlantısının yerini almaya hazır olacak. Çevrimiçi performansta görülen bu müthiş artış, daha önce düşünmediğimiz, tamamen yeni uygulama ve hizmetler için yeni imkânlar doğuracak.

Teknolojik değişimin hızı artmaya devam ederken internet, insanların gözleri ve kulaklarıyla etkileşimde olmaktan öteye geçecek. Sanal inovasyonda görülen yükseliş, dokunsal internet adı verilen  internetin dokunma duyumuzu da harekete geçireceğinin bir göstergesi.

Sanal Gerçeklik Teknolojisi “Fijital” Bir Dünya Yaratacak

Dijital ile fiziksel dünya arasındaki sınırlar yıkılırken Samsung, sanal gerçeklik teknolojisindeki ilerlemelerin yeni bir “fijital” boyut ortaya çıkarmasını bekliyor.

Geçtiğimiz yıl Samsung’un tahmin ettiği gibi, sanal gerçeklik perakende alanına girdi. Samsung Gear VR sanal gerçeklik gözlükleri artık, insanlara hem mağazada hem de evde ürün ve deneyimlerine “sanal” olarak erişebilme seçeneğini sunuyor ve seyahat şirketlerinden seçkin otomobil üreticilerine kadar birçok işletmeye destek veriyor.

Değişimi Tetikleyen Akıllı Evrim

Akıllı evlerin yükselişe geçeceği öngörüsü, son yıllarda sıkça vurgulanıyor. Samsung, cep telefonu üzerinden evi kontrol etme imkanı sunan yeni, heyecan verici ürün ve hizmetlerin temelini oluşturduğu bazı akıllı ev teknolojilerinin kullanılacağını öngörüyor. Smart Things yelpazesinde yer alan ürünler gibi evleri izleyen, kontrol eden ve güvenliklerini sağlayan hub’lar ve uygulamalar giderek yaygınlaşacak.

Bağlantı alanındaki gelişmeler bununla da kalmayacak. Akıllı, internet bağlantılı inovasyon, gelecek yıllarda ilk kendi kendine çalışan otomobillerin ortaya çıkışıyla zirve yaparak evlerden otomobillere taşınacak. Sürücüsüz otomobiller artık bilim kurgu malzemesi olmaktan çıkacak.

Bilinçli Değişim İçin Büyük Beklentiler

Y Kuşağı, süreçlerini ve hatta ürünlerini kendi fikir ve ihtiyaçlarına uygun hale getiren ve daha bilinç odaklı bir ekonomi yaratmak için çalışan şirketlere rağbet gösteriyor. Samsung, şirketlerin sosyal anlamda daha duyarlı markalar haline gelmek için ihtiyaç duydukları yeni ve akıllı süreçler ve teknolojilerin gelişeceğini öngörüyor.

Veri hızındaki artış-iyileşme ve Y kuşağının digital yaratıcıları desteklemesi sayesinde online topluluklar toplumsal sorunların çözümündeki daha etkili olacaklar. Internet ortamında projelere destek sağlayan kitlesel fonlama ve etik kampanyalar giderek daha yaygın bir hale gelecek.

Okunma 731 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.