Çarşamba, 16 Nisan 2014 00:38

FACEBOOK İSTEDİ AMA GOOGLE ALDI Öne Çıkarılmış

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

şirket, facebook, tekonoloji, satın alma, google, kablo, fotoğraf Google, güneş enerjili robot uçaklar üreten Titan Aerospace şirketini satın aldı.

 

Şirketin ismi daha önce Facebook ile anılmıştı. Teknoloji devi Google, Facebook’un almayı planladığı insansız hava aracı üreten Titan Aerospace şirketini satın aldığını duyurdu.

Titan Aerospace’den bir ekibin, Google'ın internetten yoksun kırsal kesimlere hava balonları kullanarak kablosuz erişim sağlamak için geliştirdiği ‘Project Loon’ projesinde çalışmaya devam etmesi bekleniyor.

Ayrıca gerçek zamanlı ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf çeken bu araçların, Google Maps için de içerik üreteceği düşünülüyor.

FACEBOOK ALMAK İSTEMİŞTİ 

Facebook, Google'ın internet projesine rakip olmak için bu şirketi almayı planlıyordu. 60 milyon doları gözden çıkarmaya hazırlanan Facebook, henüz yapım aşamasında olan uçakları internet ağı kurmak için kullanacaktı.

Facebook, 20 milyon dolara başka bir insansız hava aracı üreten Ascenta ile anlaşmaya vardı.

ABD merkezli şirketin ürettiği araçlar güneş enerjisiyle çalışıyor, yere inmeden 5 yıl boyunca 20 kilometre yüksekte uçabiliyor.

NTV

Okunma 1663 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.