Pazar, 02 Şubat 2014 00:35

Amerika'da denizaltı jeti geliştirildi Öne Çıkarılmış

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

ABD'nin Hawkes Ocean Technologies şirketi tarafından geliştirilen DeepFlight Super Falcon, sualtının jeti olarak adlandırılıyor.

İki kişilik denizaltı, sualtındaki deniz canlılarını gözlemlemek, kanyonların arasında gezinmek ve hatta akrobatik hareketler yapmak için tasarlandı. 

KANATLARI AŞAĞI DÖNÜK BİR UÇAK GİBİ

Hawkes Ocean Technologies baş mühendisi Graham Hawkes, "Kanatları aşağı dönük bir uçaktan farkı yok. Tek farkı suyun altında uçması'' ifadesini kullandı.6.4 metre uzunluğundaki DeepFlight Super Falcon'un kanat genişliği 2.7 metre. Özel tasarımına göre tek veya iki kişi taşıyabilen denizaltı, maksimmum 230 kg ağırlığa çıkıyor.

GÜCÜNÜ YİTİRİNCE SU YÜZÜNE ÇIKIYOR

Denizaltı, 120 metre derinliğe inebiliyor. İki iskeletleri arasındaki boşluğu suyla doldurarak denizin dibine inen denizaltıların aksine, DeepFlight Super F.ki iskeletleri arasındaki boşluğu suyla doldurarak denizin dibine inen denizaltıların aksine, DeepFlight Super Falcon bir balina gibi suya dalıyor.Denizaltı itici motorlarını kullanarak suyun altında manevrada yapabiliyor. Sürekli çalışan bir mekanizma veya ek ağırlık ile su altında kalan denizaltı, gücünü yitirmesi durumunda kendiliğinden suyun üzerine çıkıyor. 1.7 milyon dolarlık denizaltının hızı sualtında 2-6 knot arasında değişiyor.

Okunma 2430 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.