Perşembe, 18 Temmuz 2013 02:21

İnsan idrarıyla şarj olan cep telefonu Öne Çıkarılmış

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

İngiliz bilimadamları akıllı cep telefonunu insan idrarı ile şarj etmeyi başardı.

Bristol Robotik Laboratuvarı'ndan araştırmacılar, elektrikli telefon şarjını klorüd, sodyum ve potasyumun da aralarında bulunduğu bileşenlere tepki gösteren mikrobik hücre kümesi yoluyla idrar aktarımı sağlayan bir donanım kurdu.

Daily Mirror gazetesindeki habere göre, idrar ile şarj edilen Samsung marka akıllı telefon ile kısa bir telefon konuşması, kısa mesaj gönderimi ve internette gezinti yapılabildi.

İngiliz Kraliyet Kimya Enstitüsü'nde rapor edilen araştırmada, canlı mikro-organizmaların kimyasal dönüşümü yoluyla organik cismi doğrudan elektriğe dönüştüren mikrobik yakıt hücrelerinin enerjiye çevrilebildiği açıklandı.

Diğer yandan bilimdamları, taşınabilen araçları tam olarak şarj etmenin yollarını ararken Batı İngiltere Üniversitesi'nden Dr. Ioannis Ieropoulos, elektrikli duşları, lambaları ve tıraş makinelerini şarj etmek için bile gelecekte 'akıllı tuvaletlerin' geliştirebileceğini söyledi.
Batı İngiltere Üniversitesi ile Bristol Üniversitesi'nin ortaklaşa çalışması olan araştırmanın heyecan verici bir buluş olduğunu belirten Dr. Ieropoulos, Daily Mirror gazetesine 'tedarik etme açısından hiç tükenmeyecek bir ürün varsa o da insanların idrarıdır' diye konuştu.

Okunma 2627 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.