Pazartesi, 24 Haziran 2013 05:37

Mozilla bilim laboratuvarı hayata geçti Öne Çıkarılmış

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Mozilla, özgür ve açık internet anlayışını bilimle bir araya getirecek yeni bir projeyi hayata geçirdi.

 

Kar amacı gütmeyen teknoloji kuruluşu Mozilla, özgür ve açık internet anlayışını bilimle bir araya getirecek yeni bir projeyi hayata geçirdi. ‘Mozilla Science Lab’ adı verilen girişim, dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılara çalışmalarını sunmaları ve paylaşmaları imkanı sunacak.



İnternette açıklık ve ifade özgürlüğünü savunan ve kısıtlayıcı yasalarla mücadele eden Mozilla, bu amaca hizmet etmek için bilim alanında da proje başlattı. Blog sayfasından açıklama yapan Mozilla, ‘açık internetin henüz bilimsel çalışmalar için yeterince dönüşüm geçirmediğini ancak medya, eğitim ve iş dünyası gibi diğer alanlarla aynı boyuta ulaşması gerektiğini’ ifade etti.

Mozilla, ‘son yüzyılda yapılan birbirinden inanılmaz keşiflere rağmen bilimin halen ağırlıklı olarak ‘analog’ çağında kaldığını, kredi sistemlerinin ‘kağıtlara’ odaklı kaldığını ve açık ve işbirlikçi öğrenim adına paylaşımın, öğrenimin, yeniden kullanımın ve adaptasyonun yetersiz kaldığı’ belirtildi.

‘YENİ NESİL ÇÖZÜMLER SUNACAK’

Firefox arama motorunun yaratıcısı Mozilla, ‘belirtilen sorunları aşmak için Bilim Laboratuvarı’nın araştırmacılar ve internet toplumunu bir araya getireceğini’ duyurdu.

Araştırmacılar ve internet kullanıcıları, Bilim Laboratuvarı sayesinde yeni nesil internet çözümleri kullanarak bilimdeki sorunların üstesinden gelmeye çalışacak, daha etkin ve işbirlikçi keşif yolları ortaya koyacak.

Bilim Laboratuvarı projesini https://wiki.mozilla.org/ScienceLab adresinde hayata geçiren Mozilla, girişim için Twitter’da iki de hesap açtı: @MozillaScience ve @swcarpentry.

ntvmsnbc

Okunma 2504 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.