Perşembe, 14 Mart 2013 22:15

CERN "tanrı parçacığını" buldu Öne Çıkarılmış

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Bilim adamları, Tanrı parçacığı ve Higgs bozonu olarak da bilinen atomaltı parçacığının varlığından artık emin olduklarını açıkladı.

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) bilim adamları, 2012'de elde edilen verilerin incelenmesi sonucu geçen yıl izine rastladıkları parçacığın, yıllardır peşinde oldukları Higgs bozonunun bir türü olduğunu keşfettiklerini belirtti.Fizikçi Joe Incandela yaptığı açıklamada, "uğraştığımız şeyin Higgs bozonu olduğundan artık eminiz. Ancak bunun ne tip bir Higgs bozonu olduğunu anlamak için önümüzde daha uzun bir yol var" ifadesini kullandı.Varlığı uzun zamandan beri tartışılan atomaltı parçacığının, maddelerin nasıl kütle kazandığına açıklık getirmesi bekleniyor. Maddelerin nasıl kütle kazandığı konusu, fiziğin kayıp köşe taşı olarak niteleniyor.

Bilim adamları, geçen yıl Temmuz ayında Higgs bozonunun izine rastladıklarını, ancak varlığından tam olarak emin olmadıklarını açıklamışlardı.

http://www.youtube.com/watch?v=s5p1q80X2i8

Okunma 1957 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.