Perşembe, 28 Şubat 2013 17:07

Dünya'nın ilk 3D baskı kalemi “3Doodler” Öne Çıkarılmış

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

WoobleWorks isimli firma dünyanın ilk 3D kalemini tüketicilerle sundu. Kullanıcılar, 3Doodler ismi verilen 18 cm uzunluğunda ve 220 gram ağırlığındaki kalemle, kendi hayallerinde canlandırdıkları ürünleri 3 boyutlu olarak çizebiliyorlar.

 

http://www.youtube.com/watch?v=gSvRvE9jLak

Hepimiz doğuştan bir şeyler karalamaya müsaitiz. Çoğu insana kalem, kağıt ve biraz da zaman verdiğinizde sayfayı hayallerindeki meyvelerle dolduracaklardır.
bir kalem ile elinizi havada gezdirerek üç boyutlu şekil, oyuncak, heykel, basit bir mimari yapı, bunların hepsini elde ettiğinizi bir düşünün.
 
 
Yakında yapabileceksiniz. Çünkü kuruluş yeri Boston olan, WobbleWorks adlı firma dünyanın ilk 3-boyutlu çizim kalemi olarak niteledikleri kalemi ürettiler. Adı 3Doodler. 3Doodler’ ın üreticileri ilk 48 saat içerisindeki satışlardan 30.000 dolarlık mütevazi bir rakam elde etmeyi umuyorlar.


 
 
 
 
Henüz prototip aşamasında olan kalemin, ürün tanıtıcı sorumlusu Daniel Cowen ’Bunun harika bir ürün olduğu ortada. Fakat kalemin kullanırken bu kadar hızlı tepki verebileceğini ummuyorduk. Kalemin kullanım esnasındaki hassasiyeti bizim için büyük bir sürpriz oldu.’ Diyerek kalemenin kullanım hassasiyetine dikkat çekti.
 
 
3Doodler prize takılarak aynı bir sıcak silikon tabancası gibi kullanılıyor. Kalem çizim esnasında ucundan erimiş sıcak plastik sızdırıyor ve bu plastiğin özelliği ise dışarı çıkar çıkmaz katılaşması ve kullanıcılara diledikleri şekil ve sembolleri oluşturmalarına izin vermesi. Üreticileri bu ürünün direk olarak havada veya yüzeylerde kullanılabileceğini söylüyor.


 

 

 
Kalemi doldurma işlemi ise şöyle; spagettiye benzer toksik olmayan ABS plastiği kalemin arkasından yerleştirerek dolduruyorsunuz ( 3 boyutlu yazıcılarda da durum aynı), ardından kalem kullanıma hazır. Üreticileri 3Doodler’ın geniş renk yelpazesi sunarak her bir birim kullanım plastiğiyle bunun 11 katı olarak incelmiş çıkış plastiği alabildiklerini söylüyorlar. WoobleWorks 3Doodler’ı imdada yetişmesi için bilgisayar destekli üç boyutlu yazıcıların eksiklerini kapatması amacıyla ve onlarla birlikte kullanılabilen bir ürün olarak geliştirdiklerini belirtiyor. 2,200 dolarlık fiyatı ile bilinen en ünlü üç boyutlu yazıcı ‘MakerBot Replicator 2’. Cowen, buna karşın 3Doodler’in 75 dolar gibi bir ücretle ayrıca ek bir plastik paketiyle beraber satışa sunulmasını öngörüyor.

WoobleWorks, bir kilogramlık ek plastik makaranın ise 30 ile 55 dolar arasında fiyatlara bulanbileceğini , bir kilogramlık 3mm ABS plastiğin kabaca 1200 metre yani üç adet 'Empire State Building' uzunluğunda çıkış plastiği sağlayacağını  söylüyor.





3Doodler, bilgisayar mühendisi olan Peter Dilworth ile Maxwell Bouge'nin küçük oyuncak ve robototik şirketi olan WobbleWorks ün popüler bir ürünü olarak şekilleniyor.
 




Eğer görücüye çıkış tahminleri şaşmaz ise 2014’ün Eylül ayında kullacıların kalemlerine kavuşması bekleniyor. Ayrıca Cowen kalemleri şimdi alan veya sipariş edenlerin ise en azından Kasım'a kadar bekleyeceklerini söyledi. 3Doodler’in üreticileri tel artistleriyle ortaklaşa çalışarak web üzerinden kalemin kullanımını ve basit objelerin nasıl oluşturalacağını anlatan bir site üzerinde çalışmakta.

 Cowen ‘’ biz gerçekten 3Doodler topluluğu oluşturmak istiyoruz’’

Okunma 2851 kez
Cüneyt Hocam

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.